Beeld jezelf even het gouden tijdperk van de oceaanstoomboten van 100 jaar geleden in. Voeg daarbij het hedendaags comfort en de modernste faciliteiten uit de hedendaagse scheepvaart. Het resultaat is Cunard. Deze klassieke rederij ontstond in de 19de eeuw en nog steeds staat de naam symbool voor Britse degelijkheid overgoten met een flinke scheut royalty.

Wat meteen ook verklaart waarom de drie schepen naar koninginnen genoemd zijn: Queen Elizabeth, Queen Victoria en Queen Mary 2. In feite is enkel Queen Mary 2 gebouwd als een echte oceaanstomer, met een romp gemaakt om bij elke weertype door de Atlantische golven te klieven. De service en beleving is echter op alle 3 schepen evenwaardig. Sommige plekken op de schepen als de bibliotheek of de memorabilia shop zijn mini maritieme musea waarbij het niet op een maquette meer of minder komt.

De gala-avonden hebben een heerlijk traditioneel gevoel waarbij je zo terug in de tijd gekatapulteerd wordt. De afternoon tea, geserveerd door obers in kraaknette pakken met witte handschoenen, is een vast onderdeel van de dagelijkse beleving aan boord.

Typisch voor Cunard is het vasthouden aan de onderverdeling van de accommodaties in klassen, met de Queens Grill en de Princess Grill voorop, gevolgd door de Britannia Club en de Britannia. Elke categorie beschikt over zijn eigen restaurant, waarbij de Grill Restaurants van een hoger niveau zijn, en meer exclusief.

Een knipoog naar Groot-Brittannië is de typische pub voor een fish & chips al dan niet met een pint of lager. In het winkelgedeelte waan je je dan weer bij Harrods.