Norwegian Cruise Line Home
Rederijdetails  
Schepen  
909 aanbieding(en)  
17 begeleide cruises  
Uw laatst bekeken aanbieding(en)  
Fotoreportages  
 
 
 
Norwegian Dawn ***+
 
Freestyle Cruising is het handelsmerk van Norwegian Cruise Line. Dit betekent dat u meer vrijheid hebt dan u doorgaans van een cruise zou verwachten. Zo is een smoking niet nodig als u daar niet voor te vinden bent. U bepaalt zelf wanneer, met wie en waar u eet. Sommige schepen hebben tien restaurants aan boord. Een wat andere aanpak dus.

Op de Norwegian Dawn hebt u de keuze uit 10 verschillende restaurants met verschillende thema’s, zoals Aziatisch, Italiaans en Frans. In de Engelse pub Pearly Kings is tapbier verkrijgbaar. Een grote showlounge, een internetcafé en een bibliotheek vervolledigen het geheel.
 
De Norwegian Dawn werd gebouwd in 2002, weegt 91.740 ton en heeft een lengte van 294 meter. Zij heeft een capaciteit van 2.224 passagiers en 1.200 bemanningsleden.

De Norwegian Dawn is een prettig en ruim schip met attente bediening door vriendelijk personeel. In de “Top of the Crown” oberservation lounge is het prettig toeven en deze biedt een prachtig uitzicht rondom. Ook de overige lounges en bars zijn comfortabel en het schip beschikt tevens over een internetcafé, een bibliotheek en een aparte ruimte voor tieners met dansvloer, lichtinstallatie en sapbar.

Indien u graag aktief wenst te zijn tijdens uw vakantie dan hebt u keuze uit verschillende sportaktiviteiten zoals jogging, aerobic, steps, enz, maar u kan eveneens aktief deelnemen aan computerlessen, lezingen, gezondheidsseminaries, kookdemonstraties, enz. Een overvloed aan verschillende aktiviteiten.

Kinderen kunnen genieten van bioscoop, computerspelletjes, Teen Club, Video Zone en apart zwembad met schuifaf en ballenbad. Elke dag wordt er een apart aktiviteitenprogramma opgesteld voor de kinderen.
 
De Norwegian Dawn **** + telt maar liefst 13 bars en lounges aan boord, maar de restaurants zijn natuurlijk ook de moeite waard. In totaal zijn het er 10, die alle een verschillende keuken bieden: o.a. Aziatisch, Italiaans, Frans, Amerikaans en een snackbar.

Golf oefenen of joggen over het dek, alles kan. 's Avonds biedt dit schip een keur aan entertainment. Dit kan zijn in de disco, magische optredens of een gokje wagen in het casino. De gasten aan boord van de Norwegian Dawn mag het aan niets ontbreken

Norwegian Cruise Line lanceerde onder de naam 'Freestyle Dining' een veelvoud aan dinerformules. De traditioneel ingestelde cruiseliefhebber zal zijn gading vinden in de diners die op twee vaste tijdstippen opgediend worden. Daarnaast kunnen liefhebbers à la carte gaan eten in één van de vele gespecialiseerde restaurants. Tenslotte bestaat de mogelijkheid om op eender welk tijdstip van de dag een maaltijd te nuttigen in buffetvorm. In bepaalde restaurants is het aangewezen om op voorhand te reserveren en moet er extra betaald worden.

De kledingcode is verzorgd casual voor alle eetgelegenheden. Op cruises van zeven nachten en langer wordt een avond voorzien waar een formele klederdracht gevraagd wordt. Het laatavond chocoladebuffet blijft één van de favoriete cruisegebeurtenissen.
 
Zoals aan boord van alle cruiseschepen zijn ook op de schepen van NCL de hutten ingedeeld in verschillende categorieën. Deze bestaan vooral uit binnen- en buitenhutten en suites. Elke van deze hutten is ten minste uitgerust met 2 bedden (of dubbel bed), tv, bureau en badkamer met douche. Hoe hoger de categorie, hoe meer luxe.

-----------------------------------------------------------
S C H E E P S K A R A K T E R I S T I E K E N
-----------------------------------------------------------

Schip : Norwegian Dawn ***+
Rederij : Norwegian Cruise Line
Tonnage : 91.740 ton
Lengte : 294 meter
Breedte : 32 meter
Diepgang : 8 meter
Orginele kostprijs : 400 miljoen Euro
Ingebruikname : oktober 2002
Passagiersdekken : 11
Passagiers : 2.224
Bemanningsleden : 1.200
Hutten : 1.122
 
 
 
 
  © 2020 - De Permentier, Thonissenlaan 18, 3500 Hasselt - Tel. 011-22.96.32 - hasselt@atccruises.be

Website powered by ATC Cruises