Norwegian Cruise Line Home
Rederijdetails  
Schepen  
909 aanbieding(en)  
17 begeleide cruises  
Uw laatst bekeken aanbieding(en)  
Fotoreportages  
 
 
 
Norwegian Spirit ***+
 
Freestyle Cruising is het handelsmerk van Norwegian Cruise Line. Dit betekent dat u meer vrijheid hebt dan u doorgaans van een cruise zou verwachten. Zo is een smoking niet nodig als u daar niet voor te vinden bent. U bepaalt zelf wanneer, met wie en waar u eet. Sommige schepen hebben tien restaurants aan boord. Een wat andere aanpak dus.

De Norwegian Spirit is een indrukwekkend schip met een zes dekken hoog atrium en drie glazen liften. Het interieur is gebaseerd op thema’s uit de kunst, de literatuur, de geschiedenis en de architectuur en is een mengeling van Oosterse en Westerse stijlen. Acht verschillende eetgelegenheden staan tot uw beschikking en voor kinderen zijn er veel faciliteiten zoals een video arcade, een apart zwembad met piratenschip en een speelkamer met computers, schildermateriaal en een kleine bioscoop.
 
De Norwegian Spirit werd gebouwd in 1999, weegt 77.000 ton en heeft een lengte van 268 meter. Zij heeft een capaciteit van 1.966 passagiers en 975 bemanningsleden.

De Norwegian Spirit is een prettig en ruim schip met attente bediening door vriendelijk personeel. In de “Top of the Crown” oberservation lounge is het prettig toeven en deze biedt een prachtig uitzicht rondom. Ook de overige lounges en bars zijn comfortabel en het schip beschikt tevens over een internetcafé, een bibliotheek en een aparte ruimte voor tieners met dansvloer, lichtinstallatie en sapbar.

Indien u graag aktief wenst te zijn tijdens uw vakantie dan hebt u de keuze uit verschillende sportaktiviteiten zoals jogging, aerobic, steps, enz, maar u kan eveneens aktief deelnemen aan computerlessen, lezingen, gezondheidsseminaries, kookdemonstraties, enz. Een overvloed aan verschillende aktiviteiten.

Kinderen kunnen genieten van bioscoop, computerspelletjes, Teen Club, Video Zone en apart zwembad met schuifaf en ballenbad. Elke dag wordt er een apart aktiviteitenprogramma opgesteld voor de kinderen.
 
De Norwegian Spirit **** + telt maar liefst 12 bars en lounges aan boord, maar de restaurants zijn natuurlijk ook de moeite waard. In totaal zijn het er 8, die alle een verschillende keuken aanbieden: o.a. Aziatisch, Italiaans, Frans, Amerikaans en een snackbar.

Golf oefenen of joggen over het dek, alles kan. 's Avonds biedt dit schip een keur aan entertainment. Dit kan zijn in de Celebrity disco, magische optredens in de Moulin Rouge of een gokje wagen in het Maharaja casino. De gasten aan boord van de Norwegian Spirit mag het aan niets ontbreken.

Norwegian Cruise Line lanceerde onder de naam 'Freestyle' een veelvoud aan dinerformules. De traditioneel ingestelde cruiseliefhebber zal zijn gading vinden in de diners die op twee vaste tijdstippen opgediend worden. Daarnaast kunnen liefhebbers à la carte gaan eten in één van de vele gespecialiseerde restaurants. Tenslotte bestaat de mogelijkheid om op eender welk tijdstip van de dag een maaltijd te nuttigen in buffetvorm. In bepaalde restaurants is het aangewezen om op voorhand te reserveren en moet er extra betaald worden.

De kledingcode is verzorgd casual voor alle eetgelegenheden. Op cruises van zeven nachten en langer wordt een avond voorzien waar een formele klederdracht gevraagd wordt. Het laatavond chocoladebuffet blijft één van de favoriete cruisegebeurtenissen.
 
Zoals aan boord van alle cruiseschepen zijn de hutten ook op de schepen van NCL ingedeeld in verschillende categorieën. Deze bestaan vooral uit binnen- en buitenhutten en suites. Elk van deze hutten is ten minste uitgerust met 2 bedden (of dubbel bed), tv, bureau en badkamer met douche. Hoe hoger de categorie, hoe meer luxe.

-----------------------------------------------------------
S C H E E P S K A R A K T E R I S T I E K E N
-----------------------------------------------------------

Schip : Norwegian Spirit ***+
Rederij : Norwegian Cruise Line
Tonnage : 77.000 ton
Lengte : 268 meter
Breedte : 32 meter
Diepgang : 8 meter
Orginele kostprijs : 350 miljoen Euro
Ingebruikname : oktober 1999
Renovatie: mei 2004
Passagiersdekken : 10
Passagiers : 1.966
Bemanningsleden : 975
Hutten : 983
 
 
 
 
  © 2020 - De Permentier, Thonissenlaan 18, 3500 Hasselt - Tel. 011-22.96.32 - hasselt@atccruises.be

Website powered by ATC Cruises