Rederijdetails + Video
Foto Web Special
Schepen
363   aanbiedingen
13   Suggestie(s)
8   begeleide cruise(s)
43   Beoordelingen
Geef uw beoordeling
Cruisescore   84%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Crystal Cruises ?
Dranken aan boord inbegrepen
Gratis onbeperkt Wifi
Fooien & dranken inbegrepen
Zéér veel ruimte per passagier
Sterrengastronomie
Hoogstaande gepersonaliseerde service
luxe-expeditieyacht Crystal Esprit
Intussen al 25 jaar geleden (in 1990) kwamCrystal Cruises met een gloednieuw concept, en bouwde zo een eigen niche in het aanbod van luxecruises, dat tot nu toe door geen enkele rederij geëvenaard wordt. Het geheim? Grote schepen met alle faciliteiten en entertainment maar voor veel minder passagiers. Voeg daarbij de gepersonaliseerde superservice die je normaal alleen op kleinere luxeschep...
Klik hier en lees meer
 
Overzicht beoordelingen
Uw persoonlijke ervaringen en beoordeling helpen zowel onze klanten als onze medewerkers bij het kiezen en het uitwerken van uw welverdiende cruisevakantie. Wij nodigen u van harte uit om uw mening te delen en een beoordeling te schrijven. Na evaluatie plaatsen wij uw beoordeling graag online.

Goed om weten en om uw privacy te vrijwaren geven wij enkel de eerste letter van zowel uw voor- als achternaam weer (geen volledige naamweergave) met de stad !

Onze klanten gaven Crystal Cruises een algemene score van 84%.

Alvast veel leesplezier !


Begeleide Cruise Midden Oosten   
Zon 15 dec 2019 - TF uit Gladiolenlaan 3 9140 Steendorp
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Esprit *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Midden-Oosten in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Een fantastische ervaring op een luxueus jacht. Culinair en service zijn beide TOP !! De aangeboden inbegrepen excursies waren zeer goed met ervaren gidsen. (Engels/Nederlandstalig) Een cruise met dit schip is absoluut voor herhaling vatbaar. Volgende keer wel op een bestemming waar we van de watersporten kunnen genieten. In het Midden Oosten mochten de kajaks, jetski's... niet gebruikt worden.
  Een persoonlijke tip

Als je een cruise met de Esprit boekt, vraag dan na of je op de gekozen bestemming van de watersporten kan genieten.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 96 / 100

unieke ervaring   
Vrij 13 dec 2019 - SL uit Dendermonde
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Esprit *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Midden-Oosten in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  globaal gezien een topervaring. prachtig schip, uitstekend eten en drinken, perfekt georganiseerd.
  Een persoonlijke tip

Het enige dar ons tegenviel was onze hut en de watersportervaring. We hadden hut 217, achteraan het schip en vlakbij de marina. Ik had deze gekozen om dichtbij de marina te zijn. Maar de hut was heel luidruchtig, en er was geen mogelijkheid tot watersporten. Ik heb al mijn materiaal (wetsuit, duikbril enz) voor niets meegenomen. Volgens Harry (de cruise manager) was deze hut juist daarom de goedkoopste en minst genomen. Maar dat wisten we dus niet. Ik had op voorhand aan Crystal gevraagd of er kon gedoken worden en zij hadden gezegd van wel. Achteraf bleek dat dus niet het geval te zijn. Spijtig, want al de rest was 200 %.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 88 / 100

amazing   
Vrij 13 dec 2019 - vl uit lendelede
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Esprit *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Midden-Oosten in de maand januari en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  een mooie reis in een super de luxe omgeving het cruisen op een jacht is minder indrukwekkend vergeleken met een grotere boot. het restaurant is super: heel lekker en mooi opgediend...
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 88 / 100

Enquête    
Vrij 13 dec 2019 - AR uit Deurne (antwerpen)
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Esprit *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Midden-Oosten in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Weet niet
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 82 / 100

Mh   
Vrij 13 dec 2019 - MJ uit Knokke
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Esprit *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Midden-Oosten in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Een oud schip, iets te klein Veel teveel lawaai van de motor van het schip. Onze suite was erg lawaaierig, alsof we in een fabriek lagen te slapen. De airco was veel te luid, lager zetten ging niet, dus moesten de de airco volledig afzetten .. Voor het overige was alles heel in orde. Personeel , eten en service kan niet verbeterd worden
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 76 / 100

Ruezefijn,   
Woe 13 nov 2019 - CE uit Beernem
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Mozart *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Donau (rivier) in de maand oktober en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Ondanks lage waterstand op Donau, alles goed opgevangen, door Crystal cruise, en Dirk zorgde voor de goede sfeer. Niemand ondervond enig ongemak, van progamma wijziging.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 86 / 100

top   
Zat 14 sep 2019 - PE uit Wondelgem
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Middellandse Zee in de maand augustus en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Heel goede cruise geweest, vriendelijke bemanning en goed bediening , heel goed van eten .
  Een persoonlijke tip

Umi uma restaurant was voor ons het minste , en we miste voor het avond eten een buffet restaurant .
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 76 / 100

evaluatie   
Maa 27 mei 2019 - VL uit Beerse
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Middellandse Zee in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het was een super ervaring (1ste keer met Crystal) en de persoonlijke begeleiding van Dirk en Ilse is een groot pluspunt, echt zeer aangenaam. Ook de extra's waren geweldig !! Voor herhaling vatbaar.
  Een persoonlijke tip

Crystal heeft ons niet kunnen overtuigen om onze voorkeur voor Oceania te veranderen, op vlak van prijs/kwaliteit. Nu nog Regent Seven Seas proberen. Bij de eerstvolgende aanbieding van Cruise Plus die past in onze agenda, zijn we ermee weg.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 84 / 100

Weekje Luxe   
Zat 25 mei 2019 - VL uit Herent België
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Middellandse Zee in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het was reeds de 8ste keer dat we met Crystal een cruise maakten en we zijn op alle vlakken zeer tevreden gesteld. Je kan zeggen dat we "gecrystaliseerd " zijn .
  Een persoonlijke tip

Geen megaschepen, maar kleinere met minder passagiers, dat is pas luxe.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 92 / 100

Beter dan verwacht !   
Vrij 10 mei 2019 - DM uit De Panne
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Ravel *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Donau (rivier) in de maand april en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Alles was meer dan wij hadden verwacht. Om te beginnen het weer. Zeven dagen op zeven zon! Alles op de boot was correct. Ook de bustochten in de drie zeer comfortabele Setra bussen waren aangenaam. Veel plaats en voorzichtige chauffeurs. Omdat het voor herhaling vatbaar is hebben wij reeds geboekt voor april 2020 van Basel naar Amsterdam!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 88 / 100

donau cruise   
Zat 20 apr 2019 - wf uit meerhout
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Mozart *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Donau (rivier) in de maand april en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  mooie cruise
  Een persoonlijke tip

buiten eten niet mogelijk windscheren op het dek
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 72 / 100

Prachtig   
Vrij 8 mar 2019 - RN uit Dendermonde
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Australië / Nieuw-Zeeland in de maand februari en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Xxxx
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 92 / 100

Beoordeling Cruise Zuid-Amerika   
Zon 17 feb 2019 - AP uit Kapellen
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Symphony ***** van Crystal Cruises met vaarroute Zuid-Amerika in de maand januari en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  geen
  Een persoonlijke tip

Rio de Janeiro niet opnemen in programma. Overroepen en gevaarlijk !
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 82 / 100

beoordeling   
Woe 19 dec 2018 - DP uit Dendermonde
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Mozart *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Donau (rivier) in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Vriendelijk, gedienstig personeel, een bijzonder goeie keuken en een mooie vaarroute met een modern schip
  Een persoonlijke tip

Een aanrader
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 70 / 100

Schitterend!   
Maa 17 dec 2018 - DJ uit Kleinbeekweg 21, 2970 Schilde
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Panamakanaal in de maand december en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Crystal doet er alles aan om de klant op alle gebieden te verwennen. De se'rvice is uitzonderlijk vriendelijk en gedienstig, de keuken is op sterrenniveau, de wijnen die in de prijs zijn inbegrepen zijn heel erg genietbaar, men is zeer gul met dranken.Twee heel kleine minpuntjes: 1 de gewone koffie heeft een slechte (chloor-) bijsmaak.
  Een persoonlijke tip

de excursie naar Universal studio's zou beter anders worden georganiseerd: eerst bagage afzetten in het hotel en onmiddellijk aansluitend naar Universal. De limoservice van Universal naar het hotel kan beter om 18.15/18.30 uur gepland worden dan om 17 uur. 2- de safari-uitstap in Puerto Quetzal is qua prijs/kwaliteit niet gebalanceerd. Voor de rest: niets dan lof! Het Ritz hotel in Fort Lauderdale was een tegenvaller.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 96 / 100

Kan niet beter.   
Vrij 14 dec 2018 - DD uit Ertvelde
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Ravel *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Donau (rivier) in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Crystal heeft ons alles gegeven wat ze beloofden. Niet goedkoop maar waar naar geld. Wij zijn zeer tevreden!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 88 / 100

Hong Kong - Singapore   
Vrij 6 apr 2018 - vF uit TERNEUZEN
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Verre Oosten in de maand maart en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Tweede cruise met Crystal Cruises en de sfeer aan boord, de kwaliteit van het gebodene etc. was wederom prima !
  Een persoonlijke tip

Voor excursies (bv naar Phnom Penh) waar een lange reistijd noodzakelijk is, met het programma in de stad focussen/meer tijd besteden aan de hoogtepunten. Voorkomt rush, rush, rush en een bezoek naar een lokale markt NIET doen.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 86 / 100

uitstekend   
Woe 31 mei 2017 - MJ uit Westmeerbeek
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Mozart *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Donau (rivier) in de maand april en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het was tot op heden de beste cruise ervaring
  Een persoonlijke tip

Aan te raden voor een publiek met brede culturele interesse . Minder voor jonge mensen geschikt
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 100 / 100

Cruise Panamakanaal   
Din 23 mei 2017 - VF uit Terneuzen
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Panamakanaal in de maand april en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Mooie interessante cruise.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 84 / 100

bezoek de machu picchu voor het te laat is !   
Woe 15 feb 2017 - RN uit 9200 Grembergen
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Panamakanaal in de maand januari en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Aanlegplaatsen waren niet zo uitnodigend : containerkaden en nog eens containerkaden.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 96 / 100

Seychellen   
Maa 30 jan 2017 - GA uit Oostende
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Esprit *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Indische Oceaan in de maand januari en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Wij wisten wel dat het er tamelijk sportief aan toe ging op de Espit maar deze cruise is niet aan te raden voor mensen van 65jaar meer. Het eten was uitstekend s'avonds maar het ontbijt en de lunch waren minder.
  Een persoonlijke tip

Volgend keer gaan we terug met Seabourn weg
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 58 / 100

Zeer goed, maar   
Maa 10 okt 2016 - BR uit Wilrijk (antwerpen)
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Canada / New England in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Alles was zeer goed en verzorgd aan boord, werden op onze wenken bedient. Alleen de cabine sloeg wat tegen doordat het een kleerkast was en geen inloopkast wat toch meer ruimte geeft. En natuurlijk de afstanden aan boord, als je gewoon bent aan de kleinere schepen.
  Een persoonlijke tip

Wel één ding om volgende klanten op te wijzen. Wanneer je niet in de USA aan boord gaat, maar zoals in dit geval in Canada en je komt aan in de USA en wordt ingecheckt door de immigratie aan boord dan is het raadzaam een geprinte versie van de ESTA bij te hebben. Anders moet je dat allemaal nog aan boord regelen.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 98 / 100

Griekse Eilanden en Italie   
Din 24 mei 2016 - VR uit Brecht
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Symphony ***** van Crystal Cruises met vaarroute Middellandse Zee in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Hut iets te klein, (te) weinig ruimte tussen kast en bed, beperkt zicht (was ons wel op voorhand medegedeeld)
  Een persoonlijke tip

Het eiland Kefalonia
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 88 / 100

beoordeling cruise    
Zon 22 mei 2016 - Sg uit Schilde
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Symphony ***** van Crystal Cruises met vaarroute Middellandse Zee in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Algemeen was alles heel goed!
  Een persoonlijke tip

Espresso koffie bij het ontbijt op het lido dek!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 86 / 100

Zonde van het geld   
Vrij 1 apr 2016 - LA uit Genk
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Esprit *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Indische Oceaan in de maand maart en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Iedereen kloeg over de slechte kwaliteit van de airco in de hut (maakte zeer veel lawaai en de temperatuur was niet te regelen). Dit was geen cruise, we hebben hooguit 8 uur gevaren gedurende de hele week. Tijdens de 3 laatste dagen was de crew al bezig met haar eigen vakantie voorbereidingen en werd er bijna niet meer naar de gasten gekeken. Op zaterdag hebben we de hele dag in de containerhaven van Victoria gelegen en werd het schip gereedgemaakt voor hun overtocht naar Europa. Het ontbijt ging wel, maar de service was ondermaats(men kwam een bestelling opnemen maar deze werd uiteindelijk nooit uitgevoerd). De lunch was ALTIJD hetzelfde (sla of pasta of een hamburger). De kapitein was meer met zijn duikboot bezig dan met het schip waardoor we hele dagen en nachten voor anker lagen.
  Een persoonlijke tip

Als je graag wil cruisen is dit zeker niet het juiste concept. Het was meer een drijvend 3* hotel voor anker met al de ergernissen en gebreken van een matig schip. Ik denk dat de overige Belgische passagiers (we waren met 8) hetzelfde ervaren hebben. Het was teleurstellend en zonde van het geld. Ik wil echter cruiseplus niets verwijten , want jullie hebben jullie job wel uitstekend gedaan en konden dit ook niet weten.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 48 / 100

waardering cruise op een oud wrak   
Woe 9 mar 2016 - Bn uit Zelzate
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Esprit *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Stille Zuidzee in de maand februari en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  heb hiervan Ellen cruise plus ingelicht
  Een persoonlijke tip

geen persoonlijke kennis van cruiseplus inzake deze cruise
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 28 / 100

Seychelles   
Maa 29 feb 2016 - BJ uit Knokke
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Esprit *****+ van Crystal Cruises met vaarroute Indische Oceaan in de maand februari en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Emirates is top, zeer verzorgd Seychelles is weinig te beleven. Momenteel regenseizoen. 4 dagen stortregen op 7 dagen cruise. Bestemming viel dit heel hard tegen qua weer en beleving Boot werd voorgesteld als een volledig nieuw schip.Terwijl het gaat om een vernieuwd schip.Eten en bemanning top
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 84 / 100

Nieuwe zeer goede ervaring   
Din 8 dec 2015 - DW uit Genk
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Middellandse Zee in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Fijne prachtige ervaring voor de eerste maal op dit schip. Veel maatschappijen pretenderen DE BESTE te zijn. Crystal-Cruises mag dat met Recht en Rede wel doen. Sfeer van het personeel onder elkaar was TOP. Dat straalt over op de gasten.
  Een persoonlijke tip

Dank voor dit mooie aanbod. Hotel in Monaco de dag vooraf was uniek. Vervoer van en naar de luchthaven, en schip, was tot op de seconde juist geregeld!!! TIP. Blijf zo verder doen.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 100 / 100

Spijtig cruise vroegtijdig beëindigd   
Maa 7 dec 2015 - VL uit Essen
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Middellandse Zee in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Een perfecte upgrading gehad. Helaas moesten we onze cruise vroegtijdig beëindigen i.v.m. ongelukje van mijn schoonmoeder. Een super compliment voor de arts en zijn assistenten.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 88 / 100

een cruise die ons bevallen is: zeer aangenaam    
Din 1 dec 2015 - Sm uit Knokke
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Atlantische Eilanden in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het was een echt mooi en verzorgd schip. De service, respectievelijk vriendelijk personeel, was een echte meevaller. Het feit dat voor de sushi-bar en/of voor een bijkomende reservatie in het specialiteiten-restaurant moest worden betaald was ver van sympathiek. De uitstappen/excursies waren niet goed: een foto moest van achter het raampje in de bus worden genomen!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 90 / 100

Prima en super vriendelijk personeel   
Din 1 dec 2015 - PC uit Berchem (Antwerpen)
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Atlantische Eilanden in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  De uitstappen waren te oppervlakkig, geen tijd om ergens binnen te gaan.
  Een persoonlijke tip

Schrap de haltes voor eten en drinken tijdens de uitstappen, een sanitaire stop is voldoende. Eten en drinken is er aan boord in overvloed en de uitstappen zijn nooit zo lang dat eten onderweg nodig is.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 80 / 100

CRUISE    
Maa 26 okt 2015 - VT uit De Pinte
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Middellandse Zee in de maand oktober en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Restaurants : het eten is superlekker maar er zou meer tijd tussen de gerechten moeten komen. Amerikanen zijn blijkbaar gewoon dat alles snel moet gaan. Alle begrip daarvoor ;-) Europeanen maken tijd voor hun resto-bezoek. Een weetje voor onze volgende cruise ;-)
  Een persoonlijke tip

Albanië vonden wij niet zo tof. Arm land en veel bedelaars langs de kustlijn.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 94 / 100

Zeker voor herhaling vatbaar   
Vrij 3 jul 2015 - DA uit Temse
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Middellandse Zee in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Was voor ons de 2e maal met de Serenity en mede daar het nu ook een all in was,is alles nog veel aangenamer en ook gemakkelijk.Eten is van hoge kwaliteit alsook de wijnen. Personeel heel attent vriendelijk en beleefd. Prima
  Een persoonlijke tip

Cruise plus is er in geslaagd ons een mooie cruise te verzorgen.Bedankt Greetje voor de correcte afhandeling van ons dossier. Groetjes
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 98 / 100

Top cruise   
Maa 29 jun 2015 - DP uit Borgerhout (antwerpen)
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Middellandse Zee in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Mooie cruise,uitstekend begeleid
  Een persoonlijke tip

Toch nog de voorafgaande reservaties voor restaurant en dinnerplaatsen en uren nog eens persoonlijk checken bij aankomst aan boord.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 96 / 100

Genieten is troef !   
Zat 23 mei 2015 - DG uit Schelle
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Transatlantisch in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Je wordt verwent van het eerste tot de laatste moment. Prachtige kamers, geen binnenhutten. Geen mastadont van een schip dus je heb niet het gevoel dat je een van de velen bent. Het personeel is gewoon super, na 1 dag weten ze al wie Mr en Ms Verlinden zijn maar steeds zeer discreet en met veel respect. je hoeft je geen zorgen te maken over de kosten want alles is werkelijk inbegrepen voor iedereen zodat je niet met zo'n plosbandje moet rondlopen. we kunnen alleen maar met veel lof zwaaien. Op aanraden van Cruise Plus hebben we de eerste keer kunnen kennismaken met deze wijze van cruisen in 2012 en de verwachtingen waren weer zeer hoog maar ook deze keer waren we niet teleurgesteld. Je kan dit gewoon niet vergelijken met een andere cruisemaatschappijen , misschien met Seaborn maar daar zijn minder actieve activiteiten aan boord maar de service is evenwaardig. Het was gewoon super !
  Een persoonlijke tip

Veel mensen denken " wat doe je 5 dagen op een schip als er alleen maar water is". Aan boord zijn zoveel interessante lezingen, cursussen, films, shows, sportenactiviteiten dat we een agenda moesten bijhouden 😀. Zeker eens doen Transatlantisch, prijs kwaliteit een topper. En met veel dank aan het team van Cruise Plus voor de onberispelijke service en de klantvriendelijkheid. Dikke pluim !!!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 96 / 100

Super   
Vrij 22 mei 2015 - Gg uit Brasschaat
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Symphony ***** van Crystal Cruises met vaarroute Verre Oosten in de maand april en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  de mindere beoordeling op "service aan boord" betreft enkel de bediening in de "main dining room". al jarenlang maak ik mijn bemerking mbt de tijd tussen het opdienen van de gangen. hey blijft een race tegen de klok.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 82 / 100

De weergoden waren ons niet gunstig.   
Don 30 apr 2015 - VP uit Kampenhout
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Symphony ***** van Crystal Cruises met vaarroute Verre Oosten in de maand april en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  De uitstappen waren overdreven duur in verhouding tot de kwaliteit die ondermaats was.
  Een persoonlijke tip

Waarom niet een aantal groepsreizen organiseren met eigen uitstappen.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 80 / 100

GEMENGDE GEVOELENS   
Vrij 27 mar 2015 - IK uit Vilvoorde
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Symphony ***** van Crystal Cruises met vaarroute Verre Oosten in de maand maart en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het eten aan boord was eentoonig en veel hetzelfde. De short excursions van Crystal zijn zeer duur en geen 5 sterren waard maar eerder 3 sterren. Eten tijdens sommige door Crystal georganisseerde excursies zeer slecht.
  Een persoonlijke tip

Excursies zelf ter plaatse boeken met een persoonlijke gids voor 1/3 van de prijs en dan kan je plaatselijke gerechten eten en meer tijd nemen op plaatsen dat je mooi vindt.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 68 / 100

aanrader Panamakanaal   
Maa 8 dec 2014 - VJ uit Schoten
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Panamakanaal in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  De excursies waren snel volgeboekt en sommige uitstappen waren prijsrelevant!
  Een persoonlijke tip

Aanrader het Panamakanaal, heel mooi, indrukwekkend!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 78 / 100

perfect uistekend   
Maa 8 dec 2014 - Vj uit Schilde
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Panamakanaal in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Alles perfect
  Een persoonlijke tip

Het aan boord komen geen begroeting na uitstap
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 100 / 100

Canada Cruise   
Maa 13 okt 2014 - GG uit Brasschaat
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Canada / New England in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  heb niet aan entertainment deelgenomen, behoudens de golfinstructie, die uitstekend was.
  Een persoonlijke tip

hoewel de keuken zeer goed is, blijft men vasthouden aan een soort van "express" bediening, graag iets meer tijd tussen de verschillende gangen.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 78 / 100

Prachtige, aan te raden cruise   
Woe 2 jul 2014 - SP uit Lier
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Symphony ***** van Crystal Cruises met vaarroute in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  De wijnkaart in de dining room is zeer Amerikaans gericht en de Europese wijnen zijn dan weer zeer duur. Dit is het enige minpunt als we er dan toch één moeten noemen.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 90 / 100

prachtige cruise   
Zat 9 nov 2013 - VM uit Brasschaat
  Wij waren met De Permentier aan boord van de Crystal Serenity ***** van Crystal Cruises met vaarroute Middellandse Zee in de maand oktober en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Sonja heeft mij veel goede raad en tips gegeven. Ze heeft ons een fantastische cruise aanbevolen. We hebben er echt van genoten!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor De Permentier
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 94 / 100

 

© 2020 - De Permentier, Thonissenlaan 18, 3500 Hasselt - Tel. 011-22.96.32 - hasselt@atccruises.be

Website powered by ATC Cruises