Contacteer ons op 03 - 236.89.39
 
Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (6)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (8)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
MSC Cruises (1)
Norwegian Cruise Line (2)
Oceania Cruises (4)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (7)
Royal Caribbean (3)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (7)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (9)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Atlantische Eilanden (1)
Baltische Staten (1)
Caraiben (5)
Donau (rivier) (1)
Galápagos (2)
Middellandse Zee (6)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Cruise News (64)
Cruise Plus Aanrader (8)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (27)
Reisverslagen (5)
Riviercruises (5)
 
Meer dan vijf redenen om voor een riviercruise te kiezen
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
19 mar '16
 
Alle bestemmingen zien er mooier uit vanop het water. Dat geldt voor een zeecruise, maar wellicht nog meer op een riviercruise. Indrukwekkende waterlopen bevaren en onderweg schilderachtige landschappen ontdekken, cultureel erfgoed bezoeken en door romantische steden slenteren. Laat de oevers voorbijglijden terwijl u nipt van uw cocktail in een van de salons, geniet van een gastronomisch diner, tot rust komt in uw panoramische suite en – mocht u daar gevoelig voor zijn – geen kans maakt om zeeziek te worden. Er zijn duidelijk meer dan vijf redenen om een riviercruise te reserveren.
 


De opening van het Main-Donaukanaal en de verbreding van enkele belangrijke waterlopen hebben in Europa de jongste decennia geleid tot een forse groei van het riviercruisetoerisme. Via het netwerk van waterlopen kan u vandaag bijna het hele continent bezoeken. Er zijn bijvoorbeeld cruises die wel tien landen doorkruisen, vanuit Nederland helemaal tot aan de Zwarte Zee. Populaire waterlopen zijn onder meer de Rijn, Main, Donau en Moezel in Centraal-Europa, de Rhone, Saône, Gironde en Seine in Frankijk, de Douro in Portugal en de Po in Italië. Overal meren de schepen aan in het hart van de steden zodat alle bezienswaardigheden binnen wandelafstand liggen.Een riviercruise is veel kleinschaliger dan een oceaancruise. De meeste schepen op de Europese rivieren en stromen bieden plaats aan 120 tot 160 passagiers. Dat heeft te maken met de diepgang van de waterlopen, de omvang van de sluizen en de hoogte van de bruggen. Het beperkte aantal passagiers maakt het allemaal veel gemoedelijker. Maar tegelijk moeten de moderne riviercruiseschepen op het vlak van luxe en comfort niet onderdoen voor hun grote broers op de oceanen. Heel wat schepen beschikken over een fitness en spa, lounges en ruime kajuiten met kamerhoge schuiframen. Sommige vaartuigen hebben bubbelbaden en een binnen- of buitenzwembad. Steeds vaker organiseren de rederijen ook actieve excursies. Er zijn zelfs rederijen die gratis fietsen ter beschikking stellen van de gasten. Vandaar ook dat steeds meer gezinnen met kinderen opteren voor een riviercruise.De beste periode om een riviercruise te maken, is de zomer. De dagen zijn lang en u kan vanop het buitendek van de landschappen genieten. Maar ook de overige seizoenen hebben hun charme. In de lente vaart u in Nederland langs kleurrijke tulpenvelden. Wie in de herfst cruiset, maakt de wijnoogst mee op de Rijn, Donau, Rhône of Garonne. Vaart u tijdens de eindejaarsperiode, dan geniet u van de kerstsfeer en -markten in onder meer Keulen, Wenen, Praag, Bamberg, Cochem of Nürnberg.Europa mag dan wel de bakermat van de riviercruises zijn, ook buiten ons vertrouwde continent zijn er heel wat mogelijkheden om historische waterlopen te bevaren: in de voetsporen van Mark Twain tijdens een cruise op de Mississippi, kennismaken met het authentieke China op de Yangze of het mysterieuze Cambodja verkennen vanop de Mekong. Mag het wat avontuurlijker zijn, dan kan u het onbekende Myanmar bezoeken tijdens een rondvaart op de Irrawaddy, de regenwouden van de Amazone doorkruisen of Afrika’s wildlife ontdekken vanop de Chobe-rivier door het gelijknamige nationale park.. 

 

 

Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief |  Waardebon |  Privacy Policy