Contacteer ons op 03 - 236.89.39
 
Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (7)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (8)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
MSC Cruises (1)
Norwegian Cruise Line (2)
Oceania Cruises (5)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (7)
Royal Caribbean (3)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (7)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (10)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Atlantische Eilanden (1)
Baltische Staten (1)
Caraiben (5)
Donau (rivier) (1)
Galápagos (3)
Middellandse Zee (6)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Cruise News (66)
Cruise Plus Aanrader (8)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (28)
Reisverslagen (5)
Riviercruises (5)
 
Hapag-Lloyd en SeaDream aan de top in Berlitz-cruisegids 2019
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
16 okt '18
 
De Berlitz Cruising and Cruise Ships Guide 2019 heeft de Europa 2 en de Europa van Hapag-Lloyd Cruises andermaal uitgeroepen tot enige vijfsterrenplus-schepen in de wereld. Het is al het zesde jaar op rij dat deze toonaangevende cruise-uitgave de Europa 2 uitroept tot allerbeste schip in de wereld. Met 1.864 punten op 2.000 scoort het luxeschip zelfs nog net iets beter dan vorig jaar. De Europa staat sinds zes jaar op de tweede plaats en voerde – vóór de lancering van de Europa 2 – maar liefst vijftien jaar lang de lijst van de beste schepen aan. Bij de expeditieschepen mag de Bremen pronken met vier sterren.
 
 
De nieuwe topscores voor de Europa en Europa 2 tonen alvast aan dat Hapag-Lloyd Cruises geen moeite spaart om haar kwaliteitsbelofte waar te maken. Dat blijkt ook uit de lof die Douglas Ward, uitgever van de cruisegids, heeft voor deze vaartuigen. “Ik was andermaal onder de indruk van deze twee luxeschepen. De Europa 2 en Europa zijn ongeëvenaard op het vlak van de aandacht voor de gasten en de vriendelijke en tegelijk onopvallende service. Bovendien scoren beide schepen zeer hoog voor hun uitstekend gastronomisch aanbod en de uitzonderlijke ruimte per gast.”
 
 
Tot en met vorig jaar voer de Hanseatic de lijst van vijfsterrenschepen aan. Het schip verliet zopas de vloot van Hapag-Lloyd en wordt vanaf 2019 vervangen door drie eenheden van de nieuwe expeditieklasse. De vaartuigen zullen tot de Polar Class 6 behoren, de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen. Dit maakt ze geschikt voor zowel expedities naar de poolgebieden als warmwatercruises in tropische wateren zoals de Amazone. De Duitstalige Hanseatic nature en de tweetalige Hanseatic inspiration komen respectievelijk in april en oktober 2019 in de vaart. In 2021 volgt de Hanseatic spirit. De Hanseatic-schepen bieden plaats aan 230 gasten, maar zullen in de poolgebieden maar 175 passagiers ontvangen.
 
 
In de Berlitz-gids 2019 prijkt SeaDream I bovenaan de lijst van boetiekschepen tot 250 passagiers en neemt in de totale ranglijst de derde plaats in na de Europa 2 en Europa. Zowel de SeaDream I als het zusterschip SeaDream II krijgen in de gids een pluim voor hun gastronomie en dienstverlening. De mega-yachts richten zich volgens de uitgever naar gasten die op zoek zijn naar “een klein schip met een uitstekende keuken en een fijne Europese stijl in een elegante en verfijnde omgeving die tegelijk informeel is. Door de hoge verhouding personeel per gast lijken de schepen wel particuliere jachten waarbij gastvrijheid, anticipatie en persoonlijke erkenning kunstvormen zijn die het personeel op hoog niveau beoefent.”
 
 
De Berlitz Cruising and Cruise Ships Guide wordt aanzien als de bijbel van de cruise-industrie. Het boek is al 34 jaar het naslagwerk voor zowel cruisefanaten als reisprofessionelen. Uitgever Douglas Ward en zijn team beoordelen elk jaar meer dan 300 oceanschepen. De puntenscore is gebaseerd op de hardware van het schip, de accommodatie, de keuken, de dienstverlening, het entertainment en de algemene cruisebeleving.
 
 

 

 

Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief |  Waardebon |  Privacy Policy