Contacteer ons op 03 - 236.89.39
 
Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (6)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (8)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
MSC Cruises (1)
Norwegian Cruise Line (2)
Oceania Cruises (5)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (7)
Royal Caribbean (3)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (7)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (9)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Atlantische Eilanden (1)
Baltische Staten (1)
Caraiben (5)
Donau (rivier) (1)
Galápagos (2)
Middellandse Zee (6)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Cruise News (65)
Cruise Plus Aanrader (8)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (27)
Reisverslagen (5)
Riviercruises (5)
 
Wat dacht je van de Symphony of the Seas, ’s werelds grootste cruiseschip?
Geschreven door Margo Jonkers
8 okt '18
 
Na heel wat planning en fantaseren staan we op 22 september aan de cruise terminal in Barcelona. We verbleven al een nachtje in het fantastische H10 hotel aan de haven van Barcelona, zodat we fris en monter aan ons cruise avontuur zouden kunnen starten (achteraf bekeken een slimme zet!). De inscheping boezemde ons eerlijk gezegd een beetje angst in, nagenoeg 6000 passagiers efficiënt aan boord krijgen is geen eitje. Verrassend genoeg verliep de inscheping enorm vlot. Doordat de rederij gebruik gemaakt van 2 cruiseterminals stonden we binnen de 10 aan boord (passagiers krijgen een terminal toegewezen afhankelijk van hun hutligging op het schip).
 
 
Klik hier voor ons aanbod van Middellandse Zee   Klik hier voor ons aanbod voor Royal Caribbean
 
 
Om de kleine honger te stillen, besluiten we te lunchen in de windjammer, een buffetrestaurant met heel wat keuze uit warme, koude, gezonde, minder gezonde, hartige en zoete gerechten. Na de lunch gaat de verkenning, die een week lang zal duren, van start. Aan bars en snackgelegenheden zal het je niet ontbreken. Indien je alle 42 bars en lounges wil testen, is een drankenpakket aanschaffen geen slecht idee. Drankenpakketten komen in 3 verschillende formules waarvan het deluxe pakket het meest uitgebreide is. Alcoholische en non-alcoholische dranken tot $ 13 zijn inbegrepen. Onze favoriete bar moet wel de Bionic bar zijn. Hier zijn de barmannen vervangen door 2 robotarmen die dagelijks wel 1.000 frisse cocktails serveren die ze volledig zelf roeren, mixen en shaken. Of het nu werkelijk sneller gaat? Nee dat niet… maar wel fantastisch om af te zien.
 
 
Of je nu met de kids komt of onder volwassenen, pret is aan boord van Symphony of the Seas wel gegarandeerd. Voor de waaghalzen is er een zipline, muurklimparcours, een glijbaan die meerdere dekken naar beneden zoeft en ja zelfs een surfsimulator. Deze laatste lijkt een stuk makkelijker dan je zou denken. Na een aantal dagen wagen we ons aan deze “flow rider”, een avontuur van slechts enkele seconden, want recht blijven op die kleine surfplank is hartstikke moeilijk ! Ach niet getreurd, surfen is dan misschien niet voor ons weggelegd, maar in een spelletje lasertag verslaan we met gemak het andere team. Zijn al deze activiteiten nog niet gek genoeg, wat dacht je dan van ijsschaatsen op zee? Zij die het graag allemaal wat minder avontuurlijk aanpakken, vinden vertier in de themaquizzen, shows, bingo, paddleboarding, kaartenspelen en seminars over diverse thema’s. Aan de zwembaden en vele jacuzzi’s is er een ruime keuze aan ligbedden in en uit de zon. Wie waagt zich aan de 3 waterglijbanen? Wij verklappen niet dewelke, maar wie verkeerd kiest schuift naar beneden in een glijbaan donkerder dan de nacht !
 
 
Onze dag start ritueel met American Pancakes en een verse sinaasappelsap. Hoewel er tegen de middag vaak nog geen gevoel van honger blijft, schokken toch maar naar de Wind Jammer of het Solarium voor een kleine hap (lees: “Vanmiddag houd ik het echt bij een slaatje” verandert al gauw weer in een driegangenmenu met excuses als “omdat het er zo lekker uitziet” “omdat het zo lekker ruikt” of gewoon “omdat het kan, het is tenslotte toch vakantie” ). Rond vijf uur nog een stukje pizza, een hotdog, of een taco en dan kunnen we er weer tegen aan tot aan het diner. Dat doen we trouwens in vrije seating. Telkens een driegangenmenu, met een zevental keuzes als voor-, hoofd- en nagerecht.
 
 
In de avond genieten we van de professionele RCCI shows. Deze zijn werkelijk van een ongezien niveau. Waar de show Hiro en 1977 je verbluffen met acrobatische waaghalzerij , word je bij Hairspray en Flight van tranen van het lachen naar tranen van ontroering gebracht. Hoewel je voor de laatste twee wel een aardig mondje Engels moet kunnen, om de grapjes te kunnen vatten. De dag rustig afsluiten kan met een drankje en live muziek in Dazzles. Toch nog energie te over en zin om nog een stapje in de wereld te zetten, dan moet je beslist een kijkje nemen in één van de adult gameshows, karaokebars of nog ‘een dansje placeren’ in de latinbar Boleros. Wij houden het alvast voor bekeken, want eerlijk elke dag aan boord is een dag boordevol indrukken. Gelukkig ligt ons bedje zalig en wacht er morgen weer een dag vol avontuur. Maar eerst Pancakes !
 
 
 
Klik hier voor ons aanbod van Middellandse Zee   Klik hier voor ons aanbod voor Royal Caribbean
 

 

 

Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief |  Waardebon |  Privacy Policy